+420 732 277 406 m.andrstova@seznam.cz
Přebory Prahy mladšího žactva
Vrcholem letošní halové sezony pro mladší žáky jednoznačně byly přebory Prahy. I zde jsme měli několik žhavých adeptů na medaile. K našemu překvapení se jich urodilo celkem dost.
Jaká je medailové bilance? Matěj Zámečník – 1. místo – koule , Matěj Jordanidis – 2. místo – 60m, Rémy Tsouassa – 3. místo – 300m, Karolína Vyšná – 60m př. – 3. místo, Lukáš Buchal – 60m př. – 3. místo.
Ten nejcennější kov vybojoval Matěj Zámečník v kouli. V napínavé soutěži byl až do 5. série na 2. místě výkonem 9,56. Vedoucí závodník měl tou dobou 10,13. Díky ale velké podpoře kamarádů z oddílu se posledním pokusem Matěj vybičoval k velkému zlepšení a vrhl 10,53! Na to doposavad vedoucí závodník z Jižního Města neměl odpověď a Matěj mohl slavit titul Přeborníka Prahy.
Hned po skončení ale nazul tretry a s dalšími radotínkými atlety šel na rozběhy 60m překážek. Zde jsme zaznamenali velký úspěch. V chlapcích se všichni tři naši překážkáři – Lukáš Buchal, Matěj Jordanodis a Matěj Zámečník dostali do finále A. V holkách se to povedlo i Káje Vyšné. Julie Leinweberová se dostala po velkém zlepšení do finále B. A jak finále dopadla? Na výbornou. V chlapcích proťal cílovou pásku Lukáš Buchal na 3. místě časem 10,51 a radoval se z bronzu. 6. doběhl Matěj Zámečník za 10,88 a 7. místo obsadil Matěj Jordanidis 11,20 (v rozběhu 11,07).
Radovat jsme se mohli i u holek díky Káje Vyšné. Po prohození nohou (v rozběhu běžela na švihovou levou, ve finále na švihovou pravou nohu) a velkém zlepšení na 10,58 se i Kája mohla radovala ze zisku bronzu. Paráda!
Julča Leinweberová obsadila ve finále B. 2. místo výkonem 11,50 (v rozběhu PB – 11,37).
Další očekávání jsme měli v hladkém běhu na 60m mladších žáků. Lukáš Buchal, Matěj Jordanidis i s námi trénující a závodnící za Vegu Filip Bradáč, vyhráli své rozběhy a postoupili do bojů o medaile. Z našich si nejlépe vedl Matěj Jordanidis, když zvládl tuto trať v druhém nejrychlejším čase 8,70 (v rozběhu 8,59), a mohl se radovat ze stříbrné medaile. Jen kousek chyběl Lukášovi Buchalovi k zisku druhému bronzu a to konkrétně 1 setina sekundy (běžel 8,75, v rozběhu 8,71). Filip Bradáč cíloval na 6. místě výkonem 8,85.
Další třetí místo bylo v celku nečekané, ale zasloužené. Rémy Tsouassa zaútočil na medaili ze 2. běhu. V něm si počínal zkušeně, výborně rozvrhl tempo a výsledný čas 46,14 znamenal výrazné zlepšení a hlavně zisk bronzové medaile. Parádní výkon.
Krásné představení obstarala i naše štafeta ve složení Leinweberová, Vyšná, Buchal a Jordanidis. Ve 3. běhu si počínali suverénně, když ji rozbíhal Lukáš. Ten už na seběhu byl na 1. místě a to s velkým odstupem udrželi i Julča L., Kája V. a Matěj J. Výsledný čas 1:58,91 znamenal 4. místo s odstupem necelých 2 desetin na bronz.
Ve výškařském sektoru bojovala obě naše děvčata ze štafety. Závod jim bohužel moc nevyšel. Julča zapsala výkon 1,27m a Kája 1,30m.
Hezký pohled byl i na závod chlapců na 800m. Ve 3. rozběhu se představili naši Marek Suchý a Fabián Svoboda. Prvně jmenovaný se už od startu zařadil na 1. místo a to si udržel až do cíle. Markovi ukázala časomíra 2:47,88. Za ním byl na 3. místě Fabián časem 2:49,58. Pro oba to znamená zlepšení osobních rekordů.
V kouli dívek jsme měli zástupkyni v Kristýnce Krištofové. Ta si zlepšila osobní maximum na 5,76.