+420 732 277 406 m.andrstova@seznam.cz
První závody se třemi kovy
Po vynucené a nepříjemné pauze jsme si opět mohli vychutnat atmosféru závodů. Vydali jsme se na poslední škvárový stadion v Praze na Královské Vinohrady na veřejné závody v hodu diskem. A hned to byl úspěšný start! V holkách si stříbro vybojovala Sabina Valentová, v chlapcích si stejný kov odnesl domů Vojta Litera, bronz přistál na krku Maxovi Špačkovi.
První se v kruhu předvedly holky. Naší Adrieně Svobodové se hody moc nepovedly a zapsala nejlépe 13,94m. To Báře Sedláčkové vyšel krásně hned první pokus, bohužel zazmatkovala a vyšla předem, takže nezdařený pokus. Druhý skončil v síti a třetí sice byl regulérní, ale 15,40m stačilo na 10. místo. Jediná dorostenka, naše Kája Ledvinková si vedla lépe, když 1kg náčiní hodila 18,54m. Nejlépe si vedla Sába Valentová, když poslala disk na 22,67m a obsadila skvělé 2. místo a odnesla si stříbrnou medaili.
V chlapcích jsme měli jen 3 zástupce. Mikuláš Cuřín, který doběhl na místo závodu cca 2 minuty před startem, se prvními třemi pokusy hledal. Se štěstím proklouzl do finále, kde už mu to létalo lépe, přesto má určitě na víc než na 23,90m. Bral za to 5. místo. Celou dobu krásně házel Max Špaček. Bohužel mu ani jednou neulétl disk dále, přesto se mohl radovat z bronzové medaile. Výsledný výkon byl ale očekáván lepší než 28,97m. Dobře házel i Vojta Litera, kterému pak ale parádně vyšel 5. pokus. Disk z jeho ruky doletěl na 29,40m za což si mohl domů odnést stříbrnou medaili.
Našim závodníkům gratulujeme ke krásným výkonům a věřme že to byly první vlaštovky v nadcházející sezoně.