+420 732 277 406 m.andrstova@seznam.cz

Jablonec nad Nisou hostil v uplynulém víkendu MČR dorosteneckých a juniorských kategorií.
Takzvaný Gigant se neobešel ani bez radotínském účasti. Petra Melicherová ve výšce, Martin Hrdoušek na 400 m překážek a Antonín Semerád v běhu na 3000 m překážek.
Největší ambice měl Martin, jehož forma gradovala a rozhodně si myslel na finále. Bohužel skončil již v rozbězích. Ač startoval v přijatelném složení 1. běhu, kde byl druhým favoritem na postup, závod se mu nepovedl. Ještě na 8 překážce jasně držel druhé postupové místo, ale chyby na posledních dvou ho připravily jak o kvalitní čas, tak o jistotu přímého postupu, protože cílem proběhl až jako třetí. S časem 56,19 musel čekat na výsledky zbylých 2 běhů, které mu radost nepřinesly, protože kluci v nich běželi opravdu dobře. Loni by i s tímto čase potupoval do finále, letos si odváží 10. místo, které je pro něho zklamáním.
Ve výškařském sektoru juniorek se již tradičně představila i naše Petra. Ta zde ale nenastupovala v optimálním rozpoložení, když se musela potýkat s bolestivým zraněním kolene. Laťku ve výšce 154 cm zdolala na druhý pokus, bohužel 159 cm už bylo nad její síly. Přesto si zapsala lichotivé 9. místo.
Nejlepšího umístění dosáhl Tonda. Ten se premiérově postavil na trať s překážkami a vodním příkopem a obstojně si s ní poradil. Po zprvu rychlejším tempu zvolnil, aby pak dokázal v posledním kole zrychlit a v cílové rovince jasně přesprintovat běžce z Vítkovic. S časem 10:37,77 a celkově 8. místem mohl být Tonda spokojený.