+420 732 277 406 m.andrstova@seznam.cz

Posledními přebornickými závody letos byly Přebory Prahy v přespolním běhu. I zde jsme dosáhli na kov nejcennější – první místo si zde vybojovala Natalie Millerova v mladších žákyních. Další cenný kov – stříbro, přidal náš junior Martin Olšanský. Oběma Gratulujeme!!
Závod Podzimní běh Olympem byl jak přebornickým závodem, tak závodem počítaným do Běžeckých nadějí, což je celoroční běžecký seriál, který vyvrcholil právě těmito závody a na kterém se rozdával dvojnásobný počet bodů. I v tomto seriálu jsme měli své zástupce, kteří bojovali o nejvyšší příčky. Mezi nimi právě i naše mladší žákyně Natálie Millerová. Ta do závodu vstupovala jako vedoucí závodnice seriálu i jako jedna z adeptek na vítězství v závodě. Ten Natálka rozběhla již od začátku v čele a většinu závodu si odtáhla. V závěrečných dvou stech metrech se jí povedlo dokonce odpoutat od ostatních závodnic a až do cíle nedala jiným závodnicím šanci, když trať dlouhou 1410 m zvládla v čase 5:50. Natálka si tedy odnesla premiérové zlato. Gratulujeme!!! V celkovém pořadí závodu skončila druhá, protože po přebornickém běhu běžel ještě běh do Běžeckých nadějí, kde jedna závodnice byla o čtyři vteřiny rychlejší. To ale Natálku mrzet nemuselo, protože druhým místem si zajistila vítězství v seriálu.
Mezi staršími žáky nás reprezentovali Saša Polák a Rob Culliver, v tu chvíli vedoucí, respektive třetí závodník seriálu Běžeckých nadějí. Na trať dlouhou 2300 m vyběhli s dalšími 37 běžci. Z počátku se drželi vpředu, ale časem jim čelo závodu bohužel uteklo. Lépe nakonec doběhl Saša, když proťal pomyslnou pásku jako sedmý. Za necelých 20 s se také Robert dostal do cíle na 11. místě. Sašu bohužel toto umístění stálo vítězství v poháru, když ho bodově předstihl právě vítěz tohoto závodu. Zato Robert se mohl radovat, protože i 11. místo mu nakonec zajistilo celkové 3. místo v běžeckém seriálu.
I mezi juniory jsme měli své želízko v ohni. Martin Olšanský se postavil na start závodu dlouhého 5540 m. Bohužel hned z kraje závodu mu utekl jeden soupeř, který nasadil velmi ostré tempo. Martin se sice ze začátku nechal zviklat k rychlému tempu, pak ale zvolnil a tuhnoucího soupeře stíhal až v závěru. Ač stáhl téměř 60 m, na reprezentanta Dukly už to nestačilo. Přesto mohl být v cíli spokojen s výborným časem 20:37 min a stříbrnou medailí. Gratulujeme!
Krosová sezóna vyvrcholí tuto sobotu v Dlouhoňovicích, kde proběhne Mistrovství České republiky v přespolním běhu. Reprezentovat nás bude naše pražská přebornice Natálka, mezi staršími žáky Robert Culliver a náš vítěz Velké kunratické junior Antonín Semerád. Držíme jim společně palce.